Григор Димитров отново в топ 10 на световния тенис

0
249

Дългоочакваното завръщане на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Топ 10 на световната ранглиста почти сигурно ще стане факт след края на „Уимбълдън”

Преглед на live класацията на ATP след края на мачовете от първата седмица на турнира от „Големия шлем“ в Лондон показва, че Димитров ще се доближи максимално до рекордното за кариерата си 8-о място. В момента Григор, който започна турнира под №11, заема девета позиция с равни точки с 10-ия Александър Зверев – по 3160.

Двамата се движат рамо до рамо в ранглистата и максималният брой точки, който могат да съберат при спечелване на титлата е 4980.Димитров и 20-годишният Зверев на практика избутват от Топ 10 канадеца Милош Раонич и французина Жо-Вилфред Цонга. Докато Цонга вчера отпадна от надпреварата след петсетово поражение от американеца Сам Куери, то Раонич намери място във втората седмица, но задачата му да се задържи в Топ 10 е доста трудна. Канадецът има да защитава много точки, тъй като миналата година достигна до финала, в който отстъпи пред Анди Мъри.

Любопитното е, че съперник на 1/8-финалите на Раонич ще бъде именно Зверев. Това означава, че един от преките конкуренти на Димитров за място в десетката ще приключи участието си на „Уимбълдън“ в понеделник и ще отвори широко вратата пред българина за влизане в Топ 10.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук