Гришо започна с победа в Монте Карло

0
3967

Григор Димитров и Давид Гофен записаха успешен старт в надпреварата на двойки на турнира на червени кортове в Монте Карло от категория Мастърс 1000. Българинът и белгиецът се наложиха със 7:6 (3), 6:2 над французите Адриан Манарино/Фабрис Мартен и се класираха за втория кръг в схемата при дуетите. Интересното е, че това бе първа победа за Гришо от над месец насам. Във втория кръг Димитров и Гофен ще срещнат 8-ите поставени Иван Додих (Хърватия) и Раджийв Рам (САЩ).

В турнира на сингъл пък снощи трябваше да стане ясно името на съперника, срещу когото българинът ще стартира. Опонента ще излъчат Пиер-Юг Ербер или Паоло Лоренци.

Иначе преди старта на надпреварата Григор даде да се разбере, че очаква по-успешен сезон на клей. „Радвам се, че отново съм у дома. Хубаво е да си вкъщи. Приключих рано в Маями, така че получих възможност да се върна, да имам достатъчно време да се готвя у дома. На клей всичко може да се случи. Това е една от настилките, на която предимство имат не само тези, които се движат добре. За мен винаги е било интересно да играя на червено. В крайна сметка съм израснал на клея“, допълни той.

Димитров, който е пети в световната ранглиста, през миналата година записа 4 победи в 9 мача на червено, като отпадна в първия кръг на три от петте турнира, в които участва, включително и на „Мастърс“-а в Монте Карло. Хасковлията е поставен под номер 4 в надпреварата.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук