Гръмна нов скандал! Мика Зайкова се подигра с Асен Василев заради…

0
226

Всички санкции срещу Русия се обръщат като бумеранг към нас, поясни тя

„Животът с новата актуализация на бюджета ще стане по-лек – това е шега“, това заяви финансовият експерт от „Има такъв народ“( ИТН) Мика Зайкова.

„Инфлацията се бори не само с мерки, ами и с инвестиции. Нещо мерките, които лансираха от кабинета „Петков“, не са антиинфлационни, а антикризисни, защото са много закъснели“, допълни тя.

„Не е ли по-добре да помогнем на бизнеса, а помагайки на него той да се вдигне и да вдигне доходите, защото доходите, извинявайте, но пак си стоим на последно място“, допълни Зайкова в сутрешния блок на bTV.

Всички санкции срещу Русия се обръщат като бумеранг към нас. Това няма как да не се отрази на цената на горивата у нас“, категорична бе тя.

По думите й България е добре с външния си дълг за разлика от Хърватия, за която се чуди как така е приета в еврозоната.

„За да можем да изпълним тези мерки на властта, които категорично няма да ни помогнат за инфлацията, имаме 587 милиона, а останалият един милиард ще разчитаме на европейските програми и по-специално на някакви грантове – предполагам.

Това, което каза вицепремиера Асен Василев не е вярно – ръстът на приходите и разходите не са равни.

Как така редица международно признати финансови институции като МВФ, Световната банка и Европейската не могат да прогнозират колко ще е реалният ръст, в видиш ли Асен Василев може и казва, че ще е 2,9%“, отсече Мика Зайкова.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук