Губи ли блясък „Стани богат” без Ники Кънчев?

0
1495

Любимата игра на много българи се завърна. „Стани богат” тръгна на ново място и с нов водещ, а коментарите из социалната мрежа заваляха. Нормално. Заваляха и негативните оценки. Напълно нормално. Типично по български. „Стани богат” без Ники Кънчев е като „Междузвездни войни” без Люк Скайуокър, Хан Соло или Дарт Вейдър. Или като Барса без Меси и Роналдо без Реал (Мадрид).

Кънчев вдигна много летвата, след като години наред беше брилянтен в ролята си на водещ. Ерудит, с богата обща култура, с отлична визия и свой стил. Стил, превърнал го в любимец на публиката. Рано или късно обаче водещият, колкото и да е добър, слиза от сцената. За да се качи следващият. А следващият, по всичко личи, е правилният избор на продуцентите. Михаил Билалов първо е известна личност, отличен актьор, изиграл по чудесен начин ролята си на Джаро в „Под прикритие”.  Той има излъчване, дикция, тембър и ореол на човек, чието място е именно там. Камерата го обича и смело може да се каже, че е на път да се превърне в заслужилия нов водещ на популярната игра. Билалов успява да предразположи участниците, помага им да свалят напрежението, държанието му е хем аристократично, хем либерално. Тази палитра от поведението му, както и най-вече фактът, че е актьор, са неговите основни козове в новото му амплоа. Михаил допуска някои дребни граматически грешки. Първо, при спрягането на глаголите: Вместо „ще играем ли?”, казва „ще играемЕ ли?”. А когато се обръща към участника в учтива форма, също не ги употребява правилно. Пример: „С кого сте дошъл в студиото”, вместо правилното:

„С кого сте дошли в студиото, госпожо”.  Но, ако дръпнем чертата, спокойно можем да определим Билалов като попадение. И съм убеден, че публиката ще свикне с промяната. Така както Барса и Реал са съществували, побеждавали и триумфирали преди Меси и Роналдо, ще го правят един ден и без тях. Така е при „Стани богат” без Ники Кънчев. Всъщност, героят на Билалов – Джаро, казва следното в сериала „Под прикритие”: „Знаеш ли аз как си решавам проблемите? Или стрелям, или плащам”. Засега новият водещ стреля право в целта. С някои малки изключения. И ако трябва да получи оценка по шестобалната система, в момента тя е петица. С тенденцията да стане пълно шест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук