Гълъбин Боевски е работил за наркобоса Хорхе Мазния

0
4565

Прекият шеф на бившия шампион по щанги Гълъбин Боевски в наркотрафика, е бил арестуваният на 17 февруари във Варна испанец Хорхе Арбиса, по прякор Мазния. Именно той бил човекът, който финансирал злополучното пътуване на Боевски през 2011 г. до Бразилия, за да прекар 9 кила кокаин.

За услугата Мазния броил на щангиста 20 000 долара. Целта била кокаинът да стигне до Мадрид. Наркотикът е трябвало да остане на испанска територия, а не да достигне България, пише столичен ежеседмичник.

Само два дни след ареста му, в килията на Хорхе дошъл човек от отдел „Борба с наркотрафика“ към ГДБОП, за да го разпита  за контактите му с Боевски. Арбиса обаче не издал човека си, доверяват на ухо свидетели на разпита.

Хорхе е едра и сериозна риба в наркотрафика в Испания и Европа. Той е издирван в родината си от 2013 година. Арбиса е бил лидер на престъпна група за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. В групата се участвали 125 души, сред които еквадорци, колубмийци, бразилски, румънски, руски, боливийски, венецуелски и холандски граждани. Естествено, там е имало и българи, един от които е именно Боевски.

Интересното е, че до момента никой от нашенците не е задържан.

Като част от структурата били и четирима подкупни служители на летището в Мадрид „Барахос“, които осигурявали канала.

pik.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук