Гърневски обясни защо Лозан Панов трябва да подаде оставка веднага!

0
1004

Съдебната власт не е привилигирована в никое отношение. Лозан Панов също трябва да подаде оставка заради скандалните имоти. Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията за борба с корупцията в парламента Спас Гърневски в ефира на „Здравей, България“ по повод „Апартаментгейт“.

„При магистратите стандартът трябва да е като при политиците. Ако някой е престъпил закона, трябва да си плати сметката. Това е правовата държава“, добави той.

Според Гърневски е крайно време да се започне на чисто.

„Нещата в политиката ни са доста особени малко повече от месец преди европейските избори. В България тече опит за пълзящ преврат от тези, които от първия ден на това правителство и парламент започнаха война срещу него с опити за фалшиви новини, интриги и разделение в обществото, каза той.

„Всичко това е опит да бъде спрян европейският път на България. Планът „Решетников“ в България се изпълнява и в момента сме в неговия апогей и с предизвикването на скандала „Апартаментгейт“. Търсят се причини да бъде ударена една политическа сила, но това се върна като бумеранг към всички“, заяви Гърневски.

„30 години не сме имали такава борба с корупцията, каквато има в последната година след влизането в действие на новия антикорупционен закон. От 30 години за първи път виждам в дадена партия – ГЕРБ, един изключително висок стандарт, наложен от Борисов. Дисциплината е невероятна, подават се оставки при най-малко съмнение. Това е високата летва в ГЕРБ – веднага се освобождава поста, за да може да се извършват проверките. При тази висока летва едва ли някой ще си помисли да си купи едно пакетче семки. Докато аршинът при опозицията е друг – депутат с повдигнато обвинение – Елена Йончева, е водач на европейската листа, а политик с повдигнато обвинение за купуване на гласове – Манол Генов, все още е депутат“, заяви Спас Гърневски.

По думите му в ГЕРБ няма вътрешно напрежение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук