Дават 1000 лв. на майката с двете дъщери от Свищов

0
1651

Майката Пепа Стефанова и двете й дъщери – Стефка и Анжела, ще получат еднократно финансова помощ от 1000 лв. от местната община. Това стана ясно само ден след като кметът Генчо Генчев обеща лично да поеме като ангажимент осигуряване на някакви средства на трите жени за подобряване на техните битови условия на живот. Ще бъде изпратен и майстор техник, който да им поправи повредения бойлер. А най-вероятно напролет ще бъде извършен и ремонт на къщата им. Освен това допълнителна еднократна финансова помощ, жените ще получат и от агенция „Социално подпомагане“.

Въпреки цялостното старание на държавните и общинските институции да помогнат на семейството, майката Пепа продължавала да е недоволна от това, че са медийни герои. Според нея двама лекари са прегледали в сряда дъщерите й, и са установили, че са напълно здрави. Кога е станало това не е ясно, тъй като до късния следобед дъщерите бяха затворени в къщата и не искаха да се покажат нито пред полицията, нито пред медиите. А самата майка пък твърдяла, че показванията по телевизията и писането по вестниците, както и полицията, ще разболеят нейните момичета.

От прокуратурата пък все още водят разследване и събират сведения имат ли нужда двете пораснали дъщери от психиатрична помощ и освидетелстване. Предстоял да бъде идготвен фотоалбум, в който да се направят снимки, показващи как и при какви условия живеят Анжела и Стефка. Освен това, отново по искане на прокуратурата, те щели да бъдат прегледани обстойно от лекар, който да установи имат ли следи от насилие или травми по телата. Едва след всичко това държавното обвинение ще реши какви действия да предприеме по-нататък. Доста деликатен е и въпросът с извеждането на двете дъщери от дома на майката. Те не са непълнолетни, а не са и официално регистрирани като невменяеми или психично болни, та да може друг да решава вместо тях къде да живеят. Затова е изключително важно да бъдат прегледани от психиатър, който да се приизнесе. На този етап обаче и дъщерите и майката категорично отказват да се подложат на подобен преглед.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук