Даниел Асенов е №1 при младите спортисти на България за 2015 г.

0
760

Европейският шампион по бокс за мъже в кат. до 52 кг Даниел Асенов спечели приза за най-добър млад спортист на България за 2015 година. 18-годишният Тайсън, както всички го наричат, събра 358 т. в допитването до спортните журналисти, за да донесе втори пореден приз при младите (до 19 г.) на българския бокс.

През 2014 г. №1 стана Благой Найденов. Асенов стана и първият млад спортист с място в Златната десетка и при големите състезатели, където бе №5. Младият боксьор получи наградата си от президента на федерацията по бокс Красимир Инински на специалната церемония, проведена на Водната сцена в мол Paradise Center в София. Той се присъедини към останалите призьори: Владимир Зографски (2011 г., ски-скокове), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика) и Благой Найденов (2014, бокс).

Втори в допитването за 2015 г. с 228 т. остана Адриан Андреев (тенис), а трети е Алберт Попов (ски-алпийски дисциплини) с 226 т. 14-годишният тенисист живее и тренира в Испания и не успя да присъства на тържеството, но неговата награда взе капитанът на за Купа „Дейвис” Тодор Енев. Алберт пък, който попада в топ 10 на младите спортисти за четвърта поредна година, за първи път успя да вземе лично наградата си. Както е ясно, той се възстановява от травмите след тежката катастрофа в Австрия, отнела живота на националния треньор Драго Грубелник, и пропусна сезона при алпийците.

Ден след церемонията, Попов трябва да замине за рехабилитация в Инсбрук. Десетката допълниха: Антъни Иванов (плуване), Денислав Иванов (джудо), Нургюл Салимова (шахмат), Жана Тодорова (волейбол), Лиляна Георгиева (лека атлетика), Павел Лефтеров (автомобилизъм) и Десислава Георгиева (гребане). От Paradise Center пък директно за Белмекен отпътува и Даниел Асенов.

Той се качва с останалите национали за подготовка за предстоящия турнир „Странджа” в края на февруари. С бус за Унгария за международен олимпийски лагер се отправи и джудистът Денислав Иванов, а Павел Лефтеров пое директно за състезание в Дубай. Конкуренцията и тази година бе изключително голяма, като разликата между състезателите в десетката бе 1 или 2 точки, а извън нея останаха доста заслужили млади спортисти, спечелили медали от световни и европейски първенства.

Специално за церемонията от различни краища на България пътуваха Антъни Иванов, Нургюл Салимова и Лиляна Георгиева, както и играчите от националния отбор по волейбол и треньорът им Драган Иванов, за което им благодарим! Те съответно спечелиха призовете за отбор и треньор №1 при подрастващите.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук