Дания и Италия гонят руски дипломати

0
81

Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15 руски дипломати от страната, съобщи Ройтерс, цитирана от БГНЕС. След оповестяване на новината Русия обеща отговор.

Италианският вестник “Кориере де ла Сера“, позовавайки се на свои източници, съобщи от своя страна, че властите в страната възнамеряват днес да обявят експулсирането на няколко десетки руски дипломати, след като подобни стъпки предприеха Франция, Германия и други европейски държави.

Според вестника списъкът на руските дипломати, които ще бъдат експулсирани, е бил изготвен предишния ден, а решението е било взето по време на контактите на италианското външно министерство и ръководството на италианския министерски съвет с Берлин и Париж.

Италианският премиер Марио Драги го е обсъдил със секретаря на Министерския съвет Франко Габриели, който отговаря за въпросите на държавната сигурност в републиката, пише вестникът.

“Всички дипломати на Москва, които работят в Италия и ще бъдат експулсирани, ще бъдат обявени за персона нон грата”, пише вестникът и твърди, че италианските власти смятат, че тези дипломати са свързани с руските специални служби.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук