ДАНС да анализира откъде са парите на големите фирми (ОБНОВЕНА)

0
3490
Снимка: БГНЕС

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Причината за атаката на държавата срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви е най-вероятно захарният завод, който притежават. Това обяви бизнесменът Красимир Стойчев пред bTV.

Той обясни, че познава Ветко Арабаджиев добре от много години, защото му е бил гост в неговия първи хотел „Чайка“ в Слънчев бряг. Красимир Стойчев отрече да познава собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков.

Днешните богати са много по-богати от зората на демокрацията, защото икономиката е повече и по-голяма, очерта картината на богатите Стойчев.

Хотелиерският бизнес няма никакво отношение върху политиката в България, смята бизнесменът и добави, че не би трябвало да бъде проблем да се прави бизнес в България без политическа подкрепа.

„Стига да няма релация по отношение на обществените поръчки в държавата“, посочи Стойчев. Той добави, че за да се разрешат подобни проблеми в държавата, ДАНС трябва да въведат софтуери, с които да се направят анализи откъде идват парите на големите фирми.

„Да започнеш от един хотел и да направиш една малка империя от десет хотела, значи трябва много работа“, обясни Стойчев и добави, че не оправдава никого.

Човек винаги може да търси логична връзка между двамата бизнесмени, но принципно много хора се учудват защо едновременно и заедно се атакуват две богати фамилии, недоумява Стойчев.

„Моето лично мнение е, че факторите са комплексни, но един надделява най-много, а именно – промяната в поколенията“, изтъкна бизнесменът.

Красимир Стойчев припомни, че преди 20 г. със сигурност е било много по-лесно да се правят такива престъпления, защото сегашните хора, които са на власт разбират, че от състоянието на икономиката, зависи тяхното бъдеще.

Бизнесменът поясни, че в държавата трябва да бъде назначен експерт по големи масиви от данни, техният анализ и превенция на престъпността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук