Две момичета ранени след експлозия на бойлер в Пловдив

0
1338

Гръмнал дефектирал бойлер срути част от стената и покрива на къща на улица „Юбилейна“ 8 в квартал „Коматево“ в Пловдив минути преди 4 часа сутринта в петък и се наложи 4 екипа на пожарната служба и „Гражданска защита“ да вадят изпод рухналата бетонна плоча 2 момичета на 10 и 15 години.

къща1Сигналът за инцидента бил подаден на тел. 112 в 4.04 часа, а след близо час и половина екипите от огнеборци достигнали до двете сестри Айлин Маргарита и Вероника и ги извадили в 5.35 часа от руините на къщата, в която от 2 години живеели под наем с баща си Ружди.

Само бързите и адекватни действия на огнеборците спасили живота на децата, затиснати под развалините. Спасителите от сектор „Специализирани дейности“ използвали хидравлични и пневматични инструменти, за да надигнат плочата и стигнат до момичетата, като акцията се извършвала под светлините на няколко прожектора.

Момичетата се отървали само с уплах, леки натъртвания и повърхностни рани – едното по главата, а другото по ръката, благодарение на дебелите матраци и късмета си. Айлин Маргарита и Вероника били откарани с линейка в Университетска болница „Свети Георги“ и оставени за наблюдение в Първа хирургия.

Бащата Ружди успял сам да излезе от срутената пристройка в двора на къщата на улица „Юбилейна“ 8 и да извика на помощ хазяите си и съседите. Те също били разбудени от страховития гръм, и веднага позвънили на тел.112, откъдето веднага пратили дежурните огнеборци.

Срутването е причинено от взрив на бойлер, уточни говорителят на пловдивската Пожарна Цвятко Дешев. В нощта на инцидента гръмналият бойлер бил оставен включен, а според хазяите на Ружди опасният електроуред бил ремонтиран няколко дни по-рано./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук