четвъртък, април 25, 2024
Google search engine
дом Топ Две момчета загинаха след зверски удар в камион на пътя Хасково-Димитровград

Две момчета загинаха след зверски удар в камион на пътя Хасково-Димитровград

0
1137
снимка:БГНЕС

Двама млади мъже загинаха, а момиче е тежко състояние след катастрофа на пътя между Хасково и Димитровград този следобед. Ударили са се спортно Ауди с хасковска регистрация и камион с пловдивска регистрация.

„Ние пътувахме в нашето платно, другата кола ни връхлетя така, че дори не я видях“, каза на единият от пострадалите – 47-годишен пловдивчанин, шофьорът на камиона. Той беше затиснат в смачканата шофьорска кабина, преди пожарникарите да успеят да разрежат тенекиите и да го извадят оттам. Неговият приятел, който е пътувал до шофьорското място, му държеше банката с вливките.

Шофьорът на Аудито – момче на около 20 години е починало малко след като е било извадено от колата и лекарите са направили всичко възможно, за да го спасят. Другият младеж от Аудито е излетял от колата при сблъсъка, и е починал на място.

Момичето – третият пътник от Аудито, е с опасност за живота, с масивен мозъчен кръвоизлив. В МБАЛ Хасково е докарана от екип на Димитровградската болница.

Сблъсъкът е станал малко преди разклона за летище Узунджово. На това място няма мантинели. Засиленото Ауди е минало в насрещното и е засякло пловдивския камион. „Беше челен удар“, обясни мъжът от камиона, който се отърва в зверската катастрофа само с леки драскотини. Шофьорът на камиона, засега е в добро общо състояние, но предстоят още прегледи.

Припомняме, в момента се обсъждат промени в законодателството, с които да бъде въведено понятието „млад шофьор”. Тези водачи ще имат редица ограничения, като задължение за по-бавно каране, ще получават 2/3 от максималния брой контролни точки, както и ще се намали допустимата граница за алкохол – до 0,2 промила.

Те няма да могат да управляват автомобили над 100 конски сили, а в часовете между 00:00 и 06:00 часа новите водачи да имат право да шофират само в присъствието на придружител с поне 3-годишен стаж, предвиждат готвените промени./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук