Дежурният синоптик на НИМХ обяви нов обрат с времето в неделя, чака ни…

0
228

Ще бъде предимно слънчево. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините преди обяд облачността ще значителна и на места ще превалява слаб сняг, но след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще се задържи ветровито със силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 6°-7°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 16 ч. 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 12 мин. и изгрява в 16 ч. и 58 мин. Фаза: пълнолуние.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук