Делян Добрев издаде пъкления план на Асен Василев да стане премиер, намесен е и Радев

0
223

Преговорите между ГЕРБ и ПП са голяма измама, ДБ потъват в земята от срам, заяви депутатът

Имам различно мнение и си го казвам, особено по отношение на „Промяната. Според мен тези преговори, които вървят, са една голяма измама – на „Промяната“ към техните избиратели. Това каза пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ по повод преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Те изкараха 600 хил. гласа, защото говореха против ГЕРБ. А сега всеки ден седят на една маса с моите колеги. Аз не ходя“, заяви той.

„Те правят управленска програма. Лидерът в цялата работа е Асен Василев. Не казвам ДБ, защото виждате, че те си мълчат, те гледат да не участват в тези срещи, защото ги е срам. Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко Борисов да го хване за ръчичка и да го заведе в кабинета в Министерски съвет и да го направи министър-председател“, посочи Добрев.

„Ние никога не сме се кълнели, че няма да правим правителство с „Промяната“. Те цялата кампания казваха, че ГЕРБ са лошите“, припомни той.

„Това е измама. Ако Асен Василев беше казал преди изборите, че ще подава ръчичка, те нямаше да имат 600 хил. гласа“, подчерта Добрев.

„Искат Бойко Борисов образно да им даде гласове, за да могат те да управляват. Бойко Борисов като го хване за ръчичка, нали разбирате, че трябва да го вкара през задния вход? Защото всички са против Асен Василев“, обясни той.

„Аз съм най-върлият противник срещу една такава коалиция“, изтъкна той и добави: „Има мои колеги – 2-3, които мислят като мен. Но ако мнозинството в крайна сметка реши, че ще правим коалиция, аз ще го подкрепя. Няма да правя сепаратистки действия“.

„Те ни предлагат Кирил Петков, Асен Василев, само Рашков още не са ни предложили. Ние на други партии не поставяме условия. На нас ни поставят условия отляво и от дясно. Асен Василев е най-неподходящ за министър-председател, но е най-големият мераклия. Готов е да приложи поредната измама“, посочи Добрев.

„Обща управленска програма правим. Направо е забавно. Аз добре че не участвам“, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че последните три бюджета са правени от Асен Василев: „Тази година се вижда истинският дефицит – над 6% и 12 млрд. дългове. Коварството е в това, че тази каша, която я надробиха, искат президента Радев да я изсърба. Сега казват коварно – сега в парламента ще им го отхвърлим този бюджет, ще го върнем на служебния кабинет и на Радев, да го направят 3%. Т.е. не искаме ние да го режем. Това са повече от 6 млрд. лв., които трябва да бъдат орязани. Не иска Асен Василев да си оправи собствените бакии“.

„Радев да реже и Радев да е лошият в очите на хората. Това е решението, с рязане, ако няма да вдигаме данъците, трябва да режем“, поясни той и посочи, че ГЕРБ биха рязали разходи, ако има правителство.

Според Добрев, правителство трябва да бъде съставено без „Възраждане“, защото са против еврото. „Това трябва да е първата цел на България“, каза той и обясни, че влизането в еврозоната би помогнало за овладяване на ситуацията с покачващите се лихви.

„Христо Иванов още в 48 Народно събрание искахме да го подкрепим за премиер“, посочи Добрев и припомни, че ГЕРБ не е получил достатъчно подкрепа. Според него, Иванов има най-малко думата в коалицията ПП-ДБ, всичко се дирижира от Асен Василев. Според него, Кирил Петков в един момент би се оттеглил като номинация, но не и Асен Василев.

/blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук