Делян Добрев не обвинява, а иска обяснение от Йончева

0
6740

Не обвинявам никого. Просто искам Елена Йончева да обясни, а прокуратурата, КОНПИ и НАП да проверят дали тези действия са законово съобразени.“ Това заяви пред Нова депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„На базата на документи, с които имаме, подадохме сигнал до прокуратурата, до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество и до НАП. Това, което ни притеснява, е тази фирма, за която и друг път е ставало въпрос – обща фирма с името „Офроуд“ между авторска телевизия на Елена Йончева и „Далий трейдинг лимитед“. Офшорка, която до скоро не се знаеше. На 5-и май излезе статия на в. „Капитал“, в която са описани всички офшорки на Цветан Василев и тази присъства в списъка с офшорките, за които медията твърди, че са на Цветан Василев“, категоричен е Добрев.

По думите му на пръв поглед всеки гражданин може да има фирма с някого другиго. Смущаващото в случая обаче било, че в дадено удостоверение пишело, че въпросната фирма е регистрирана с 10 000 лева капитал и собственост 50:50. „Само че единият акционер, авторската телевизия на Елена Йончева дава 5 000 лева, а другият акционер дава 315 000 лева„, обяснява още гербера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук