Демократична България поиска оставката на Борисов

0
4085

Кабинетът „Борисов 3“ трябва да подаде оставка, защото е качил България на кораба, който пътува към изтока, периферията на Европейския съюз.

Това заяви Христо Иванов на пресконференция на Демократична България.

Иванов посочи, че кабинетът на Борисов 3 продължава да живее в безвремие и по отношение на присъединяването ни към чакалнята на еврозоната.

По думите му преди седмица Борисов е започнал да мрънка, че пак са се поставили условия, с нови изисквания, с които аргументира това че сроковете няма да се спазят.

Иванов оцени управлението на Борисов 3 като управление, в което се гарантира собственото оцеляване на управляващите.

Бившият правосъден министър и лидер на „Да, България“ призова страната да бъде преориентирана към ядрото на ЕС, което зависи в реформата на правосъдието, банките и регулаторите.

„Правителството просто няма мисъл за здрави реформи“, заяви Иванов.

Управлението разкритикува и лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, според който най-важният орган на управление в държавата – парламентът – е превърнат в пародия, като това се е показало с начина, по който е преминал този по този толкова важен проблем, сигурността, вот на недоверие. Дори и опозицията не е посмяла да попита къде се намира премиерът Борисов и защо той не е в зала.

Според Атанасов вотът на недоверие към Борисов 3 е поредното доказателство за тоталното обезличаване на най-важната българска институция.

Той конкретизира, че сме свидетели на поредната серия от парламентарната пародия в България. Едновременно с това, по думите на Атанасов, публичното пространство е заето от някакъв фалшив скандал дали премиерът е собственик ан остров или полуостров.

Борислав Сандов като аргументи за неправилната и пагубна политика на кабинета посочи примерите със решението за съживяване на проекта „Белене“, концесията на летище „София“, както и позицията на страната ни на настоящата сесия на сесия на ООН за ЮНЕСКО в Бахрейн във връзка с национален парк „Пирин“. Държавите, които са подкрепили предложението ни са Танзания, Ангола, Босна и Херцеговина, Куба, Китай и Азербайджан. Нито една страна от ЕС не е подкрепила България. „Това е показателно за пътя, по който върви България“, подчерта Борислав Сандов и допълни: По този начин се потвърждават всички аргументи за тежкото непознаване на международните актове и тежкото незачитане на процедурите на Европейския съюз и на самата страна.

„Това е моментът за вот на недоверие не само към правителството ни, но и към държавата, защото тя е беззъба“, призова Сандов и добави, че българският народ има нужда от нови избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук