Деница Сачева обяви кандидатурата на ГЕРБ за председател на парламента

0
173

Снимка: БГНЕС

Той е безупречен професионалист

Той е безупречен професионалист, юрист. Разумен и диалогичен човек, който умее да обединява, а не да разделя. Надявам се да получи подкрепа. Това каза Деница Сачева от ИК на ГЕРБ за Нова Нюз.
По думите ѝ целта е да се състави платформа за разговори, които да обсъждат общи приоритети и пресечни точки по отношение на ключови въпроси за развитието на България. „ГЕРБ е единствената партия, която поставя държавния интерес над тясно партийния. Избирателите ни не искат коалиция с ПП, но отговорността ни задължава да провеждаме разговори по общонационални цели. Безотговорно е да отказваме разговори, затова направихме компромис“, посочи тя. И уточни, че реалистичното увеличение на пенсиите е 12%, а на минималната работна заплата – до 800 лева.

Според нея едни следващи избори ще увеличат апатията и недоверието в парламентарната демокрация. „ГЕРБ не е в изолация, ние спечелихме изборите. Как ще се формира мнозинство, ако не участваме и не дадем своите гласове? Има опит да се маргинализира вота на 600 000 избиратели, което е абсолютно несериозно. Имаме идеи за кандидатури за премиер, но към момента не можем да споменем имена. Контактната група ще започне работа след конституирането на НС. Целта е тя да е съставена от равно отдалечени от различните партии хора. Няма пречка и от други формации да предлагат хора. Вече имаме потвърждение от други партии за включване в контактната група“, обясни Сачева.

Росен Стойчев

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук