Депутатът от БСП за България Александър Паунов призна, че с Божков уговарят преврат

0
102

Депутатът Александър Паунов признал, че е водил разговор с избягалия в Дубай Васил Божков за сваляне на правителството. Това стана ясно от извънредна пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Днес от държавното обвинение разкриха записи от телефонни разговори на Божков с лица от политическия живот на страната, в които се уговарят протестите за свалянето на правителството и за атаките срещу главния прокурор Иван Гешев.

Нинова каза, че Паунов е депутат от квотата на коалицонния партньор на БСП – председател на Българската комунистическа партия.

„Ръководството  разговаря с Александър Паунов, той потвърди разговора и още днес подава заявление за напускане на ПГ „БСП за България“, каза Нинова.

Поставящият се в услуга на Божков Александър Паунов обаче няма да напусне парламента, а настоява да остане независим депутат.

Междувременно Нинова отказа да коментира факта, че в разговорите с Божков многократно се спомена и името на президента Румен Радев и секретаря по правни въпроси Пламен Узунов като водещи фигури в плана на хазартния бос за сваляне на правителството и свикване на служебен кабинет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук