Депутат от ГЕРБ обясни какво ще стане с къмпингуването

0
1508

Очаква се в следващите 2-3 месеца Министерство на туризма да внесе един законопроект – Закон за туризма

Искаме в следващите 2-3 месеца Министерство на туризма да внесе един законопроект – Закон за туризма, с който да се регламентират видовете категории къмпинги. За да се знае къде е възможно да си разположите свободно вашите принадлежности, за да бъде регламентираната тази дейност, защото в момента има такъв пропуск в законодателството. Това каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в ефира на „Неделя 150” по БНР, във връзка с това каква е вероятността забраната за свободно къмпингуване да падне, тъй като в петък се получиха много противоречия в резултат на парламентарно обсъждане.

„Има едно леко недоразбиране – наистина в началото ние подкрепихме преди седмици този законопроект, който гласеше, че извън регламентираните за къмпингуване места няма право да бъдат свободно разполагани каравани, палатки, кемпери. Впоследствие се получи обществено напрежение в тази връзка и заради това и самите ние внесохме един законопроект, в който казахме, че тази забрана ще влезе в сила. Това означава, че ще има забрана извънрегламентираните места, но самото регламентиране на това къде и какви къмпинги трябва да има, каква категория трябва да бъдат, какви изисквания трябва да има ще влезе в един нов закон, където му е систематичното място, а именно Закон за туризма, който госпожа Ангелкова през следващите един два месеца трябва да внесе в НС и да се регламентира като цяло тази дейност”, допълни Ненков.

„И в началото и сега сме на едно и също мнение искаме да има регламентация, защото дали това ще стане сега или след 3 месеца не мисля, че е толкова фатално, въпросът е наистина да намерим къде е пресечната точка. От една страна има хора, които искат да къмпингуват свободно – да си разполагат палатките и караваните навсякъде, от друга страна имаме и общини, които имат сериозен проблем с това, че масово след летния сезон си представяте за каква мръсотия става въпрос. Общините не са длъжни да го почистват”, каза още депутатът от ПП ГЕРБ.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук