Деси Атанасова показа пред всички „вълшебната флашка“ и удари в земята среднощните протестъри от ПП и ДБ

0
201

„Защо не са в зала, когато парламентът разглежда декларация България да е в Шенген? Това не е ли национална кауза?“, попита депутатът от ГЕРБ

От два дни някаква истерия броди из кулоарите на парламента, организира протести, бълва лъжи в телевизионни студия, блокира национални медии. Причината е вълшебната флашка. Ето я причината. Това каза пред БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ и показа пред камера въпросната флашка.

„Много повече ме вълнува защо пред последните дни нямаше дебат по всички теми, които вълнуват българските граждани“, заяви тя по повод протестите срещу връщането на хартиената бюлетина, водени от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

„Тези хора напускат парламента без дори да се интересуват от дневния ред. Докато тях ги нямаше, ние гласуваме закона за семейното подпомагане“, изтъкна тя.

„Но тях това не ги интересува. Интересува ги вълшебната флашка“, подчерта Атанасова.

„Какво ви се отнема, когато ви се дава възможност и избор?“, попита тя относно хартиената бюлетина.

„Защо не са в зала, когато парламентът разглежда декларация България да е в Шенген? Това не е ли национална кауза? Нали уж са евроатлантици?“, попита Атанасова.

„Не гласуват закон за помощите за деца, не се интересуват от темата за възнаграждението на медиците, от темите, свързани с горива, с кризи, миграция, престъпност. Такива неща дали изобщо ги вълнуват?“, посочи още тя.

„Как може да протестираш срещу повече права за българите“, възмути се тя.

„4 пъти размахахте вълшебната флашка. Аз съм доволен, че я донесохте“, коментира водещият Георги Любенов.

„В момента на тази флашка дори и вие не знаете какво има“, обясни Атанасова.

„Аз не смея да я докосна. Не знам какво може има на нея“, каза водещият.

И аз съм съмнение я докосвам. Никой български гражданин не знае – какво има на тези флашки, за които се организират протести“, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Относно преговорите за съставяне на правителство тя заяви: „Седнахме на разговор, включително с ПП. Не мисля, че беше нещо страшно. Намерихме допирни точки по някои теми, по други не. Така и с всички парламентарни групи“.

„Десетки решения,  и една флашка – представете си колко им е важна, успя да заложни на карта и да взриви възможностите за търсене на консенсус“, изтъкна тя.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук