Деца се борят с природните бедствия

0
1405

Пожарникари и спасители от Българския червен кръст в продължение на два месеца обучаваха ученици от 4-ти до 7-ми клас на пет столични училища как да реагират в случай на природно бедствие. Инициативата е в рамките на Мисия „Защити своя дом“ на Българската асоциация на застрахователните брокери и се осъществява с подкрепата на застрахователна компания „Лев Инс“, като част от социално отговорната й политика и мисия да действа изпреварващо, обучавайки дори най-малките на правила за сигурност.

Мисия „Защити своя дом“ се провежда съвместно със Столична община – район „Сердика“ и Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. В периода на обученията, децата станаха свидетели на поредица от демонстрации, възстановки на реални ситуации на пожар, земетресение и наводнение, а лекторите от Пожарната и БЧК нагледно им показваха как да предпазят себе си и близките си, а също и как да окажат първа помощ на пострадал.

Освен теоретични познания, учениците се включиха в гасенето на пожар, дори преживяха и земетресение. В рамките на кампанията, която стартира на 23 февруари и ще продължи до 24 април, ще бъдат обучени общо 474 ученици, както и техните преподаватели. На 19 април от 11 часа на базата на БЧК в с. Лозен се проведе и открита демонстрация, в която се включиха районни кметове, ръководители от Пожарната и БЧК. Да поздравят учениците за усърдната работа и да засвидетелстват своята ангажираност към проблема за справяне с природните бедствия, сред гостите присъстваха: г-жа Мария Масларова-Гъркова, изпълнителен директор на „Лев Инс“, г-жа Марусия Иванова, директор на Софийски корпоративен център и г-н Николай Бакалов, ръководител Фронт офис към Софийски корпоративен център на „Лев Инс“.

По време на открития урок бе разяснена и необходимостта от сключването на имуществени застраховки, благодарение на които се преодоляват щетите от природни бедствия.

За да е близо до нуждите на своите клиенти, преди година, ЗК „Лев Инс“ разработи най-новата си застраховка „Защита срещу наводнение и други природни бедствия“, която включва и спасяване с хеликоптер. На достъпна цена, застраховката осигурява защита на дома и семейството срещу най-опасните бедствия – наводнение, градушка, земетресение, горски пожар. Уникална черта на продукта е, че, при критични ситуации, на помощ ще долети и хеликоптера на „Лев Инс“, който разполага с медицинска апаратура. На борда на въздушната линейка има и лебедка, която е изключително полезна в случай на природно бедствие, когато често достъпа до изпадналите в беда хора е силно ограничен. Информация за имуществените застраховки на „Лев Инс“ може да получите на безплатен тел. 0800 15 333, в офисите на компанията и при посредниците в цялата страна, както и на адрес: http://www.lev-ins.com/bg/Products/Home

Лесно и бързо може да изчислите своята застраховка „Имущество“ тук: http://www.lev-ins.com/Domins/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук