Джамбазки: Идва време за модернизация на посланията на ВМРО

0
110

Темата за Македония остава приоритет за нас, добави той

След години начело на ВМРО-Българско национално движение Красимир Каракачанов се оттегля от поста, след слабите резултати на изборите. Конгресът ще избере трима съпредседатели. Един от претендентите за поста в Ангел Джамбазки.

„Партията да се управлява от триумфират е традиция, използвана от преди 9 септември, но и в новото време. Използваме я, когато има нужда от събирането на сили на всички, които са активни водачи на организацията. Целта е а се покрие по-голям периметър от задачи, които трябва да се свършат”, обясни Ангел Джамбазки.

По думите му партията има обяснение за лошите изборни резултати.

ВМРО решава за бъдещото ръководство на партията

„Трябва да обединим всички наши съмишленици, които се определят като български патриоти”, каза още той.

На въпрос с какво той би бил по-различен лидер от досегашния Ангел Джамбазки отговори така:

„Ще съм различен с виждането си за това как трябва да се споделят идеите на МВРО. Това трябва да стане по-активно в социалните мрежи. Идва време за модернизация на посланията. Няма да има промяна в ядрото на идеите, а само в начина, по който достигаме до хората”, добави той.

Темата за Македония ще остане водеща и за новото ръководство, категоричен е Джамбазки.

„Темата Македония винаги е достатъчен мотив да се занимаваме с политика изобщо. Предпочетохме да останем в управление, което не беше особено харесвано, вместо тактически да се измъкнем, защото знаехме, че в случай на нови избори следващите управляващи можеха да направят недопустими компромиси. Темата за Македония е наднационална и надпартиийна. Усилията по нея си струваха”, каза още Джамбазки и уточни, че тя няма да бъде единствената, чрез която ще се привличат симпатизанти.

https://www.vbox7.com/play:7d6a045b31

nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук