Джипитата получиха повече направления за раздаване

0
2403

Личните лекари ще могат да раздават с до 10 на 100 повече направления за специалисти, съобщи БНР. Районните здравни каси ще имат възможността да разпределят към джипитата повече направления както за специалисти така и изследвания. Това стана ясно от думите на зам.- министъра на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК – Жени Начева, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

От думите и стана ясно, че Надзорният съвет на НЗОК вече е приел това решение. Решението е взето в полза на нуждите на населението.

„Направленията са в съответствие с нуждите на населението от брой прегледи и изследвания в рамките на договорените стойности в Националния рамков договор.Тъй като има увеличение на бюджета и за специализирана, и за медико-диагностична дейност, тези средства ще отидат в повече направления“, обясни Начева.

Освен това Надзорният съвет взе решение личните лекари, които открият практика в отдалечени или труднодостъпни райони, да получат по 500 лева еднократна помощ.

Възможни са санкции за откритите нарушения в столичната болница „Св. Екатерина“, заяви Начева.

„Във връзка с откритите нарушения ще бъдат предприети и съответни действия – такива, каквито са предвидени в нормативните ни документи“, обясни председателят на надзорния съвет.

Тя изрази съжалението си, че този проблем е ескалирал толкова много медийно.

Тя не вижда отношение между цената на изделията и този конкретен случай.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук