Джон Лоутън посреща Джулая на Дунав

0
1414

Под звуците на легендарното парче „Джулай морнинг“ хипарите ще посрещнат първото юлско слънце за тази година

Среднощен купон ще кипи на брега на Дунав до началото на първото юлско утро на тази година, пише „Стандарт“. Хипарската сбирка в прослава на Джулая ще се вихри в Тутракан, където звезди на рока ще опънат жици тази година.

На откритата сцена край местността Лодката ще се качат една дузина рок банди от страната и чужбина. Солисти ще бъдат Самеца, Васко Кръпката, вокалите на група Б.Т.Р. На зазоряване там ще пее Джон Лоутън и под звуците на легендарното парче „Джулай морнинг“ хипарите ще посрещнат първото юлско слънце за тази година.  Организатор на купона е кметството в крайдунавския град. Вече няколко години местната управа организира летен празник, посветен на свободния дух, рокаджийството и култа към лятото. Да дойдат на Джулая в Тутракан се очакват хипари от цялата страна. Всяка следваща година сбирката става все по-популярна сред рокаджиите у нас. Миналата година хиляди почитатели на „Джулай морнинг“ се стекоха в града. Това лято се очаква публиката да се увеличи.

Сред атракциите на тазгодишния празник в чест на лятото и свободата е и вдъхновителят на възстановяването на Джулая у нас Цонко Цонев-Кметъла. Бившият градоначалник на Каварна, който докара у нас световноизвестните рок звезди Джон Лоутън и Кен Хенсли, има запазено място в програмата на летния фест. В навечерието на купона преди култовия изгрев той ще представи книгата си „Кметълски истории“, в която описва идеите, предизвикателството и перипетиите, свързани и с организирането на култовия празник за родните хипари.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук