Димитър Бербатов: Изборът е нелегитимен, трябва да има балотаж

0
279

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов излезе с официален коментар по темата за извънредния конгрес на централата и резултатите след това. На своята официална интернет платформа той обясни, че трябва да има балотаж, тъй като един глас не стига на Борислав Михайлов за победа на първи тур, според Устава на организацията.

„242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения. Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати! На база, на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола“, посочва Бербатов.

„В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва – “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”. Изборът е нелегитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж“, пише Димитър Бербатов и допълва: „Сега на ход е съдът!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук