Директорът на школото, където стана фаталният инцидент с Габи: Не чувствам вина

0
1357

Психолозите в училищата работят с всички деца, не само с проблемните. Това обяви Данко Калапиш, директор на 52 ОУ в столичния квартал „Бояна”, където на 24 февруари почина  11-годишната Габи след ритник в корема от съученик.

Пред bTV Калапиш отказа да коментира поведението на момчето, което е ритнало Габи с мотива, че се води разследване. От думите му обаче стана ясно, че момчето вече бе се обучава в школото.  С момчето е работил психологът на училището по настояване на родителите.

„С психолога говорят и деца, които искат да споделят нещо“, уточни директорът. „Преди инцидента към мен не са постъпвали сигнали за агресивно поведение и проблеми с този ученик, винаги сме имали съдействието на родителите“, каза още той. След трагичния инцидент в училището тече проверка от регионалния инспекторат, от агенцията за закрила на детето и социалните служби. Приключила е проверката на инспектората, тя е установила само нарушения при попълването на документи.

„Не чувствам вина за инцидента. Разследващите са тези, които трябва да го установят“, посочи директорът.  Той каза още, че все още не е разговарял с родителите на починалото момиченце. „Хората изживяват огромна трагедия в момента. Когато решат да разговарят с мен, са добре дошли. Аз не бих отишъл да ги притеснявам в такъв момент”, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук