Добра новина за родителите! Дават пари за децата, останали без място в детска градина

0
84

Взехме решение държавата да разпредели допълнителни финансови средства в ползва на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детски градини. Това заяви след днешното правителствено заседание Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя. „Става въпрос за 823 хил. лв., които ще бъдат преведени на Столична община и около четири хил. лв. – на община Пловдив, за да могат те на свой ред да я разпределят на съответните семейства“, обясни Бориславова.

Тя потвърди, че с друго свое решение кабинетът възлага на министрите на труда и социалната политика и на финансите да изработят пакет „Великденска подкрепа“ за най-нуждаещите се граждани, които да бъдат предоставени преди Великденските празници.

„Това ще е еднократна финансова помощ, която ще бъде раздадена преди Великден. На нея ще могат да разчитат пенсионерите в страната. Идеята е да се подпомогнат тези наши съграждани, за да изкарат достойно празника“, коментира началникът на кабинета на премиера.

Бориславова посочи още, че с решение на правителството се удължава мярката 60/40, създадена в подкрепа на бизнеса, която ще се прилага до 30 юни 2022 г., независимо от прекратяването на извънредната епидемиологична обстановка.

На днешното си заседание Министерският съвет удължи срока за регистрация на лица, желаещи да се ползват от временна закрила, във връзка с бежанския поток от Украйна. Новият срок е 15 април тази година. Актуализиран е и съставът на Антикорупционния съвет, който е постоянно действащ съвет от 2015 г. насам с консултативни функции към Министерския съвет. Занапред този съвет ще бъде оглавяван лично от министър-председателя, обясни още Лена Бориславова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук