Добър (3.71) за министрите на Борисов отчетоха социолози

0
18183

Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си година почти с добра средна оценка от българските избиратели – 3.71 по шестобалната система, показва проучване на „Галъп интернешънъл“.

Най-висока средна оценка получава вицепремиерът Томислав Дончев, което явно е признание за експертния му образ и балансиран политически подход. Неговият резултат е добър не само сред поддръжниците на ГЕРБ но и сред по-широка политическа база в дясно-център.

Още няколко министри са оценени над средното, сред които са и двамата вицепремиери от Обединени патриоти и четирима „стари“ министри от предишни кабинети на Борисов. Ето оценките им в низходящ ред: Лиляна Павлова – 4.12 , Владислав Горанов – 4.02, Красимир Каракачанов – 3.94, Валери Симеонов – 3.85, Теменужка Петкова – 3.78, Николина Ангелкова – 3.74, Николай Нанков – 3,73.

Източник: Галъп интернешънъл

Добра е и оценката за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила. По-голямата част от министрите пък получават под средната за кабинета оценка.

Като основни фигури в един кабинет, финансовият министър и вицепремиери са с добри позиции, най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

В годините министър-председателят Борисов запазва най-висок рейтинг на доверие в сравнение с всички министри и по този начин в известен смисъл ги „дърпа“ всичките напред.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук