Докъде се докарахме: Девет часа минувачи подминават с безразличие мъж с инсулт в „Люлин”

0
1886

Беше припаднал, с пяна на устата, почти вкочанен, с вече посинели крака, разказва очевидец

Мъж, получил инсулт е лежал на земята девет часа на улицата, без някой да му се притече на помощ. Хората го виждали и подминавали, защото мислели, че е пиян и е паднал. За случая разказва очевидец, който извикал линейка и заснел мъжа преди да дойде „Бърза помощ”. Историята е публикувана в групата на столичния квартал „Люлин” във Фейсбук:

„Колко от вас днес подминаха този човек? Колко от вас се замислиха дали няма наистина нужда от помощ? Или си казахте поредния пияница? Да, ама не, човекът беше припаднал с пяна на устата и почти вкочанен, с вече посинели крака. В локвата.
Свалил си е панталона по малка нужда, получава инсулт и пада.

Точно така стои почти девет часа, подминаван от голям поток от хора, отиващи към метрото! На мен ми отне много малко. За 4 минути патрулът на 9-то РПУ беше в място. На седмата минута и екипът на Спешна помощ пристигна. Докторът каза ,че още 30 мин са щели да бъдат фатални”, разказва мъжът, спасил пострадалия.

Лекарите откарват болния в „Пирогов”, където се оказва, че освен инсулта има и хипотермия заради дългия престой на улицата. Все пак успяват да го спасят.

Историята предизвика десетки коментари в мрежата доколко сме успели да запазим човечността си и кой наистина би опитал да спаси така човек, паднал на улицата.

„Краката му бяха целите в кръв, което показва че се е влачил. Ръцете бяха под гърдите свити, както, когато ви е студено. Лошо че жената от къщата в близост не е проверила защо кучето и лаело цяла нощ”, казва още мъжът, спасил пострадалия./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук