Доц. Кунчев препоръчва планината и ски туризма

0
118

„Няма нищо по-добро от това да си в планината и да караш ски на чист въздух“, заяви пред TravelNews главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Чудесно е да сме в планината и на ски туризъм, и го препоръчвам на всички през зимния сезон, допълни той. Според него няма как да се заразиш по пистите, където хората карат на разстояние и са на открито. Освен това ползват допълнително предпазни средства като ръкавици, шапки, каски, шалове. Хората трябва да внимават на закритите пространства, където да има редовна дезинфекция и проветряване, подчерта той.

Кунчев обясни, че заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите. Това са показали изследванията. Няма заразени скиори по пистите, каза той.

Зимният сезон може частично да бъде спасен от българите и туристите от съседните страни, с които имаме по-облекчени мерки, смята доц. Анген Кунчев. Става въпрос за гостите от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Те традиционно идват в Банско, Боровец и Пампорово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук