Доц. Мангъров: Борисов ме послуша и каза, че ако беше жена, щеше да ми пусне

0
793

 

При седем милиона население в България в страната със сигурност има поне между 250 и 300 хиляди заразени, но по-голямата част от тях даже не са разбрали, че са изкарали вируса.

Това заяви в студиото на “Тази сутрин“ по bTV инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

,,Смъртността при морбили е едно на хиляда, докато при коронавируса е едно на две хиляди, тоест сегашната смъртност при COVID-19 е в пъти по-малка от тази при морбили“, посочи доц. Мангъров.

По думите му причината за огромния брой починали от коронавирус се дължи на по-високата средна продължителност на живота в Италия, Испания и Великобритания, където тя е 80 години, докато в България средната продължителност е около 73 години, поради което смъртните случаи у нас са и по-малко.

Доц. Мангъров още веднъж увери, че между него и Националния оперативен щаб няма конфронтация.

,,Нямам конфронтация с никого. Аз съм тук, за да помагам и да се забавлявам“, отсече доц. Мангъров.

,,Всичко, което бе направено, бе направено с най-добри намерения и с цел да се запази животът на хората. Прави чест на премиера, че чу гласа на науката, т.е. мен. Дори на 40-тата минута от нашия разговор той ми заяви: ,,Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“. Говорихме около час и мисля, че тогава ме чу много добре и ме разбра какво говоря“, разкри той.

В заключение инфекционистът сподели, че с разхлабването на мерките не очаква през есента да настъпи някакъв апокалипсис във връзка с прогнозираното от редица експерти завръщане на COVID-19/news24sofia.eu

Източник: manimanibg.blogspot.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук