Доц. Мангъров: От маските няма особен ефект – все едно с решетка да се пазиш от мухи

0
681

Хиляди пъти беше казано, че тези маски нямат особен ефект, освен психологически. Те създават измамно чувство, че човек е защитен, а това не е така. Но щом е издадена заповед, тя трябва да се спазва. Все едно да сложиш метална решетка на прозорец и да си мислиш, че тя пази от мухи.

 

 

 

 

Това заяви пред bTV доц. Атанас Мангъров във връзка с издадената днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която носенето на маски става задължително.

 

 

 

 

Доц. Мангъров обясни, че маската е само едно сито, а вирусите не могат да бъдат спрени.

 

 

Бързите тестове

 

 

„Нямам никакъв търговски интерес към т. нар. бързи тестове. Декларирам го официално“, категоричен е той по повод думите на ген. Мутафчийски, че няма да позволи на „търгаши да подведат държавата да похарчи милиони в нечии интереси“.

Мангъров заяви, че никога не се е занимавал с диагностична дейност.

„За да контролираме един епидемиологически процес, ние трябва да го изследваме. Ние трябва да сме наясно какво се случва. Когато не направим изследване, ние ще откриваме вторични и третични случаи – хора, които са заразени от хора, които не сме открили. Сега изолирам всички вкупом, което не е добре“, отбеляза той.

Без паника

Доц. Мангъров призова хората да се успокоят, защото 80% от населението ще прекара заразата, без да разбере:

 

 

„В Китай всяка година от всевъзможни различни неща умират около 10 млн. и 500 хиляди души, от коронавирус загинаха 3000 души“.

 

 

 

 

Шансът да се случи нещо лошо, дори и в най-напредналата възраст, е съпоставим с този, ако те хване един обикновен грип, категоричен е той.

 

 

 

„Трябва да се спазват всички наредби на щаба, защото ще ни накажат иначе“, отбеляза все пак доц. Мангъров.

 

 

Оф нюз , Би ти ви , News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук