Доц. Рачев прогнозира страшни порои в страната, но огласи и добра новина за времето

0
1659

И всеки днес ще разбере – отива си лятото, идва есента! Това съобщи в сутрешния блок на България Он еър климатологът доц. Георги Рачев. Но не само това. Още днес следобед започва проникването на студен фронт, който ще донесе и заоблачаване, както и температури с 10-12 градуса по-ниски.

„Промяната във времето ще започне първо в Северна България, където и някои от валежите ще започнат. Утре те продължават и в останалата част от страната, като на места ще достигнат 20 мм.“, информира климатологът. Добрата новина е, че дъждовете ще спрат в сряда, продължи доц. Рачев, и те ще се изтеглят към Гърция. След сряда, температурите ще се задържат около 25 градуса, последвани от затопляне веднага след събота.  Запитан какво време очаква хората, които планират своята почивка на морето през септември, гостът бе категоричен:

„Ще имаме разкошна, топла, златна есен!“ Климатологът обеща температури от 16-20 градуса, като смята, че те ще бъдат дори с 2 градуса по-високи. Доц. Георги Рачев коментира и опустошителния ураган „Харви“, който взе жертви в Хюстън, щата Тексас. Рачев посочи, че тропичният циклон в момента е блокиран в района на големия град и дъждовете ще продължат в следващите няколко дни. Като измерено количество, климатологът обясни, че „Харви“ е 1000 мм. валеж, което е два пъти годишната норма такъв за София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук