ДПС обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент

0
51

От Движението за права и свободи /ДПС/ съобщиха кандидатите си за президент и вицепрезидент на предстоящите президентски избори на 14 ноември. Като кандидат-президент посочиха председателят на партията Мустафа Карадайъ, а за вицепрезидент – евродепутатът Искра Михайлова.

„Това е един исторически ден за ДПС, а и за цяла България. Ние даже закъсняхме с издигането на кандидатурите. Това се очакваше от избирателите ни“. Това каза пред журналисти Юнал Лютфи, член е на Централюното оперативно бюро на партията, в отговор на въпрос каква е целта на кандидатурата.

Делян Пеевски ще води листата на ДПС във Велико Търново

„Ние минахме етапа да бъдем балансьори. Вече играем сериозно да участваме във властта и без ДПС трудно би се направило, сериозно, трайно и стабилно правителство в България“, каза още Лютфи.

По думите му обществото отдавна очаква промяна.

„ДПС издига изключителен президент – популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие“, допълни Лютфи.

ДПС за първи път издига собствен кандидат за държавен глава. На предишните избори през 2016г. ДПС подкрепи Пламен Орешарски, който официално бе издигнат от Инициативен комитет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук