„ДРОМ“ обяви: Има достатъчно улики към конкретни заподозрени лица за убийството на Цветан и Марко

0
1568

Не бива да бъдат замаскирани техните убийци от разследващите органи само заради това, че жертвите са „циганчета“, предупреди депутът Илия Илиев

Във връзка с вчерашното убийство в град Ботевград на двамата братя Цветан и Марко Петрови изказваме нашите съболезнования към близките им. Това пишат от ПП „ДРОМ“ в отворено писмо до медиите.

„Заявяваме, че имаме предварителна информация от близките и роднини на загиналите за достатъчно улики и подозрения към конкретни заподозрени лица, които е твърде вероятно да имат намеса в извършеното убийство. Ние считаме, че подобна информация трябва да бъде взета в предвид възможно най-бързо от разследващите органи, с цел бързото разкриване на престъпниците. Ние сме силно притеснени от все повече и повече увеличаващата се престъпност в България през последно време. Наблюдава се все по-често несигурност и безпокойство на улицата. Ние искрено се надяваме, че в случая с убитите Цветан и Марко Петрови и това, че са от ромски произход, да не бъдат замаскирани техните убийци от разследващите органи само заради това, че са „циганчета“, се казва в писмото на партията.

„Това е едно явно и показно убийство на невинни български граждани в правова европейска България, което за съжаление е поредното показно убийство за последните няколко месеца, уронващо престижа на България пред света и още повече пред бъдещи големи инвеститори. Именно поради всички тези неща ние от ПП „ДРОМ“ заявяваме, че ще следим от близо работата на разследващите органи и Прокуратурата и до колко тя ще бъде всеотдайна в разкриването на това престъпление”, се казва още в обръщението от партията на депутата Илия Илиев.

БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук