Дъжд и гръмотевици днес

0
77

Днес валежите и гръмотевиците ще продължат в централните и източните райони, а в Западна България ще спрат.

Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България, а през нощта срещу вторник и над останалите райони.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще бъде сравнително хладно с минимални температури между 7 и 12°, максимални – предимно между 14 и 19°, малко по-високи в югозападните райони.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и до вечерта ще доближи средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен северозападен, след обяд североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 1600 метра – сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 1°.

От 3 до 33 градуса през май у нас

Във вторник ще има променлива облачност.

Преди обяд на отделни места в източните райони все още ще превалява, а по-късно през деня и в отделни планински райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде от запад-северозапад, до умерен. Сутрешните температури ще се понижат, особено в котловините на Западна България – ще бъдат до 2-3°, в останалата част от страната – между 6 и 11°.

Дневните ще се повишат с 4-5°.

В сряда ще бъде ветровито и хладно за първата половина на май, с по-често значителна облачност. На много места ще има и валежи от дъжд, в планините над 1200 метра – от сняг. Вятърът от запад-северозапад ще се усили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук