Дъжд и застудяване, какво ще бъде времето през седмицата

0
110

Облачността ще бъде променлива, по-често – значителна. Ще има валежи от дъжд, като през нощта ще са на повече места и по-продължителни. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, през деня ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – и временно силен.

С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните – между 19 и 24 градуса, малко по-високи – в югоизточните райони и Черноморието.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Черно море

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони – придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Планините

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

През седмицата

В средата на седмицата ще бъде ветровито и сравнително хладно, с преобладаващи максимални температури между 18 и 23 градуса, а минималните в повечето места ще са 9-14 градуса. Облачността ще е променлива, по-често – значителна, само на отделни места са възможни слаби и краткотрайни валежи.

В четвъртък до края на деня вятърът постепенно ще отслабне, облачността ще намалее.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук