Дъжд, студ и вятър помрачават ваканцията

0
875

В събота ще е микс от слънце и студ

През нощта, започналите от югозапад валежи, ще обхванат почти цялата страна. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Утре ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни по количество – в Северна България. По-късно през деня от югозапад валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от запад, северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува студен въздух. Привечер и през нощта срещу събота облачността ще се разкъсва. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 8° и 13°. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от Фокус.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, по-късно през деня ще започне да се повишава. По Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от югоизток, по-късно ще се ориентира от запад, югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 9° – 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°.
Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Над планините ще е облачно и ще вали предимно сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт, ще застудее. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.
В събота ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е по-студено от предишните дни.
През деня вятърът ще се ориентира от югозапад и дневните температури ще се повишат. В неделя и понеделник повишението на температурите ще продължи. Облачността бавно ще се увеличава, отначало средна и висока. В понеделник в следобедните часове на места в Западна България ще превали дъжд./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук