ДЪРЖАВАТА НА АБСУРДИТЕ! Осъдена чиновничка вози трупове с личния си автомобил във Враца (СНИМКИ)

0
1719
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" (архив).

Снимки на незаконна катафалка, превозваща ковчези във Враца, в която се вози и малко дете, взриви социалните мрежи. Шорикащите кадри са заснети от собственика на погребална агенция „Танатос” Николай Николов, а нелегалният автомобил е на уволнената и осъдена гробищна администраторка на „Обредни дейности“ Веселка Генова.

Генова бе осъдена на две години и осем месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от пет години за финансови злоупотреби към община Враца и граждани. Това обаче не е спряло бившата чиновничка да продължи с незаконната дейност и в понеделник тя бе хваната в крачка как вози ковчези без специализиран превоз и в присъствието на невръстното си дете. Очевидци коментират, че това е бил единият от синовете й, който е на видима възраст между 8 и 9 години.

Оказва се, че жената е направила своя погребална агенция, която работи основно на територията на няколко села във Врачанско. На снимките ясно се вижда как от багажника на маломерния автомобил, паркирал пред входа на моргата на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца стърчи ковчег. Запознати коментират, че Генова често идва с различни автомобили, а понякога извозването на мъртъвците става точно с абсолютно неподходящи за целта коли.

Припомняме, че Веселка Генова в ролята си на бивш гробищен администратор, ощети община Враца с 9 760 лева за период от две години. Това не е единственото й провинение, в този период жената е издавала и документи с невярно съдържание. Далаверите й лъснаха след извършен одит от страна на общинската администрация, по време на който одиторите установили, че служителката е отклонявала финансовия поток чрез плащанията за такса „гробищно място” в парковете. Оказа се, че по време на нейната трудова дейност плащането на гроб за вечни времена почти не е отразявано в компютърната система на „Обредни дейности”. По този начин жителите на областния град, имащи терен в един от двата гробищни парка, по никакъв начин не могат да докажат, че реално са извършили плащане. Обикновено то е отразявано в кочан. На първия екземпляр от документа е фигурирала реалната стойност на внесените пари, а на втория – много по-ниска сума. Друг факт е, че дамата е издавала фактури от името на „Обредни дейности” без да има законовото право за това. Така за близо две години от действията й са пострадали стотици врачани, които Веселка Генова е ощетила с хиляди левове.

Изглежда условната присъда и наложената й парична глоба не са стреснали Генова, която продължава да нарушава закона.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук