ДЪРЖАВАТА НА ЦИГАНИТЕ! Жилищата в циганските махали в Пловдив – 90% незаконни

0
11742

90% от жилищата в циганските махали в Пловдив са незаконни. Това обявиха кметовете на районите „Източен“ и „Северен“ пред БНТ.

Не е ясно обаче колко точно са постройките, затова в най-голямата махала „Столипиново“ започва тяхното описване.

Заради пренаселената територия на циганските махали незаконното строителство вече завзема тротоарите, а електрическите стълбове се вграждат в къщите.

Около 40 000 са жителите на „Столипиново“. Още 10 000 души населяват „Шекер махала“ и „Арман махала“. Голяма част от живеещите там нямат регистрация. През последните две години от кметството в район „Северен“ са премахнали 51 незаконни търговски и жилищни постройки.

В „Източен“ през 2017 година са съборени 4 жилищни сгради, а от началото на тази година още две къщи и 30 търговски обекта.

Жителите на незаконните къщи обаче масово обжалват заповедите за премахване и започват дела, които се точат с години и това спира дейността на районните кметства.

Последната тенденция в строителството в двата района е вграждането на електрически стълбове и улични лампи в незаконните имоти, които завземат тротоарите и улиците.

Заради нарушенията започват проверки на територията на „Столипиново“, като ще бъдат предприети законовите мерки, за да бъдат освободени стълбовете.

Заглавието е на редакцията! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук