Дъщерята на Бисер Киров се размина с голямата си любов – Успешната продуцентка 3 години се бори с рака тайно – Вика в последния си час ученическото си гадже в Берлин – Заравят я в самостоятелен гроб в Родопите

1
4752

Без време отишлата си дъщеря на Бисер Киров Венциноса е една от най-красивите софиянки през 80-те и 90-те години на миналия век в София. Високото момиче със сини очи и буйна руса коса приковава погледите на минувачите по улица „Иван-Асен”.

Венци, както е известна сред приятели и съученици, търка чиновете в Класическата гимназия в столицата, която тогава се намира на известната улица. Въпреки задължителната униформена синя престилка с бяла якичка, чаровницата не може да остане незабелязана заради красотата и аристократичното излъчване.

Никога не парадира, че е дъщеря на звездата Бисер Киров, и не дразни момчетата и момичетата, облечени в соцконфекция, с вносни дрешки и маркови аксесоари. Учи яко и изкарва добри оценки както по мъртвите езици – латински и старогръцки, така и по западни и руски. Затова още от малка говори свободно немски, италиански, английски. В гимназията среща и голямата си любов – момче с три години по-голямо от нея, в което се влюбва безпаметно. Страстта им не угасва въпреки честите раздели, наложени заради работата на Бисер Киров. Семейството му го следва в Германия и Русия, но Венциноса не поглежда други момчета, въпреки че има изключително много ухажори.

Двамата обаче така и не стигат до венчило. Семейство Кирови не одобряват избора й, защото гаджето не е от сой. Амбициран, младежът прави кариера като финансов консултант в чужбина и става жител на най-баровския град в Европа – Монако. Двамата

често пътуват и купонясват по цял свят, но пиянските изцепки на момчето идват повече на Венци. Тя иска семейство с деца, защото вече е доста успяла в кариерата си.

В професионалния път повтаря съдбата на баща си, когото баба й Венценоса иска да види инженер. Затова като добър син той записва желаното от родителката си висше. В университета среща съпругата си Митка, с която са заедно оттогава. Тя му ражда Венци и по-малкия й брат Бисер, който избира да стане компютърен специалист. По настояване на семейството Венциноса пък завършва много престижното тогава право, но не практикува нито ден. Посвещава се с цялата си душа на изкуството и става продуцент и куратор. Избира да живее в Германия, която счита за втора родина заради многото ангажименти на баща й в страната. В телевизионната си кариера прави успешни риалити предавания като „Фабрика за звезди” – аналог на „България търси талант”, и 3 години е главен продуцент на най-известното немско комедийно тв предаване ММ. Освен зад камерата работи и пред нея като актриса във филма на своя съученик от Класическата гимназия Георги Тенев „Свещена светлина”, в който преди 5 години се снима заедно със съпруга си Феликс фон Койдел.

Двамата с мъжа си се срещат покрай работата си. Той е успешен художник, който представя картините и инсталациите си из цяла Европа, а тя освен продуцент е и куратор. След като среща немския благородник, тя става организатор на всичките му изложби и го дарява с две деца – 5-годишната дъщеря Фрида и 3-годишния Максимилиян.

Не прекъсва връзката с ученическата си любов и често го гълчи за бохемския му начин на живот. Преди месеци го моли да дойде в Берлин, където живее, за да се видят.

„Нямам много време”, отсича Венци, която три години се бори с рак. За страшната диагноза знаят малцина, сред които приятелите се броят на пръсти.

Красивата блондинка отслабва драстично, косата й загубва невероятния си обем, но тя

държи да я запомнят като красавица и не желае съжаление дори от най-близките си. Затова въпреки лечението живее активно и дори готви своя изложба в Италия.

През лятото отива на семейна почивка в Германия, а в България си идва преди 3-4 месеца. Вижда се с чичо си Цвети Киров, който също е художник. Той всъщност първи съобщи за смъртта й на 13 септември. На стената на Бисер той публикува еднакво съобщение на български и руски: „Скъпи приятели, на 13 септември от Берлин отлетя в един по-добър свят любимата ни дъщеря Венциноса на 42 години. Тя остави две прекрасни деца – Фрида на 5 и Макси на 3, и стотици идеи, проекти, мечти и покрусени от скръб приятели, познати и роднини. Светла й памет! Бисер и Митка Кирови”.

Погребват Венци в родното село на баща й Чокмаково. Въпреки че в парка са могилите на дядо й и баба й, Бисер пожелал самостоятелен гроб за единствената си дъщеря. Като малка Венциноса прекарвала много време с брат си сред уникалната природа на Родопите, но в последно време разредила посещенията.

Дядо й Христо е дългогодишен пастор в Църквата на адвентистите от седмия ден. От него певецът е наследил непоклатимата си вяра в Бог и християнските ценности, които спазва до днес и предава на наследниците си. На 15 септември Киров планираше грандиозни чествания на 100-годишнината на баща си, които обаче са отложени заради смъртта на Венци. „Дядо й я прибра при себе си, за да не се мъчи”, шушукат си бабите от смолянското село Чокмаково, където семейството притежава вила на два века.

1 коментар

  1. Бисер Киров споменава, че като малък семейството им е живяло в Силистра, но не казва, че са били ИЗСЕЛЕНИ от комунистическата власт, защото баща му е бил пастор, след което в своята младост прегръща комунистическите идеи, за което става и „заслужил артист“, а в зрялата си възраст се установява в „братската съветска страна“, а децата му в капиталистическа Германия. Дано Бог да прости греховете му!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук