Д-р Ахмед Доган на 66: Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис

0
3266

Днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган става на 66 години.

В унисон със ситуацията в държавата Доган ще посрещне празника си в изолация, в четене на книги и работа върху философските си трудове.

Нумерологично, 66 е символна възраст, която предполага, че към посланията му трябва да се отнасяме, търсейки отговора на предстоящите глобални процеси.

А Доган отдавна отправя посания, който чертаят бъдещето с години напред. Наблюдавайки дъбочинно процесите в света, той предупреждава за изчерпването на този социолно-икономически модел и за насъпването на глобална промяна, посочвайки на процеси, които предстоят.

„След възхода и кризата на неолиберализма, явно е необходимо да се реформира самия модел за либерална визия за развитие на света… 

Друг важен цикъл, който тепърва предстои да се разгърне, е дисхармонията на цикъла на натрупване с този на разпределение и преразпределение. Това не е от сантимент към „социалната идея”, а от увеличаването на рисковите фактори за предизвикване на рецесия, вследствие на прекалено широко отворената ножица между бедни и богати“.

Това са само част от прогнозите му за бъдещето на човечеството, които той престави в последното си новогодишно приветствие към членовете и симпатиантите на ДПС в края на 2019 година.

„Всички партии ще станат малко по-социални и ще заговорят за социалния вектор на обществото, каза още визионерът в българската политика. Това безспорно е нов политически портал за левите партии в Европа, но доколко те са готови да се възползват от преобразуването на парадигмата за стабилността на финансовата система и тази на властовата система, е друга тема„.

Доган е убеден, че предстои рестарт на политическата система:

„Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнавано сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето!“

През 2017 година Доган обърна внимание на един друг фактор, на който се осланяме в днешната критична ситуация в битката с коронавируса – колективното самосъзнание: „Работещо Национално Самосъзнание е защитният механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната.“

В тази битка със злото Доган е категоричен, че всички сме заедно, че лодката ни е една и само с общи усилия можем да се въздигнем отново.

 

… И сега Ние – и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред…

В това виждам силата на раждането на Обединяващият патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само когато има обща опасност за Цялото! „

Доган отдават особено значение на т.нар. “ефект на пеперудата“ – където и да се случи злото, то неминуемо ще обходи цялата планета.

Той обърща внимание и на един проблем, к който сега всички се сблъскваме: „Един от най-големите дефицити на нашето време в планетарен мащаб е кризата на практиките за възпроизвеждане на широкоскроени Лидери.  Това има фатални последици върху технологията за вземане на адекватни за времето ни значими решения. Тъкмо от това има най-голяма потребност светът, в който живеем днес!

Битката с коронавируса доказа и това пророчество на Доган отпреди няколко години.

Затова в тези съдбовни мигове за държавата, за общността ни посланието на лидера на ДПС е за единение: „Няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!

„Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на Националното самосъзнание във времето“.

Думите му дават сила на българския дух точно в дни на изпитания като днешните.

Българските политици, макар и да не си признават, продължават да черпят мъдрост от посланията на Ахмед Доган, за когото родолюбието, единението, държавността и стабилността на обществените отношения са над всичко останало

Движението посреща рождения ден на своя почетен председател с най-мощната дарителска кампания в подкрепа на българското здравеопазване в тежките дни на пандемия от коронавируса.

Вчера 101 000 лв. внесе ДПС по сметката на Министерство на здравеопазването. Най-голямата лична подкрепа за българските болници пък направи в рамките на седмица народният представител от ДПС Делян Пеевски като дари над 1,6 милиона лева за десетки лечебни заведения в страната.

Призоваваме всички да бъдем солидарни, отговорни и да си останем вкъщи. Ще се справим заедно!, се казва в специалното съобщение на партията по повод подкрепата за лекарите у нас.

В личностен план Доган изповядва максимата, че „всички хора са братя по рождение, защото са чада на Всевишния, а Любовта към Всевишния е модел на любовта към ближния“.

Животът е дар, наслаждавайте му сесамо тези които се борят за него могат да се наслаждават на вкуса и смисъла на съществуването си“ обича да казва Ахмед Доан, което с пълна сила важи и за днешния му празник „под карантина“.News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук