„Евролаб 2011“: Искат да ни откраднат бизнеса

0
274

От фирмата са подали жалба в КЗП

„Моята лаборатория не работи от 20 май“, обясни управителят на „Евролаб 2011“ Васил Димитров в „РеАктивно“ с Йовка Йовчева.

„Това е една лъжа, която се лансира по медиите в последно време, че едва ли не пунктът е отвоюван. Официалният контрол винаги се извършва от официалните власти“, обясни Димитров по отношение на проверките по границата.

 

„Цената при нас е с 84 лв. по-евтина от тази на държавата цена“, обясни той.

„Нашата фирма има проверка от 1 април. До 20 април продължи тази проверка. Няма никакви нарушения….Няма нито един протокол, в който се казва, че ние имаме нарушения на дейността“, обясни управителят на „Евролаб 2011“ по отношение на пропускането на камиони през границата.

„Официалният инспектор определя каква да бъде проверката на самия камион. Ние нищо не определяме… Ние бяхме задължени да осигурим достъп до пратката“, обясни Димитров.

Той потвърди тезата си, че някой иска да му вземе бизнеса.

„Очевидно е печеливш бизнес. Явно има и доста интерес към него“, заяви той.

„Мислите ли, че ако бяхме отклонили и 1 лв. държавни такси, нямаше вече аз да съм арестуван?“, попита риторично той.

„Държавните такси се определят от МС, дали са малки или високи, това държавата го контролира. Нашите такси се определят с частни договори от частни клиенти“, заяви адв. Цветелина Петкова. Тя обясни, че фирмата е подала жалба в КЗП.

„Нашата лаборатория е акредитирана. Одитирана е от ЕС. Тя минава на контрол и проверки всеки месец“, заяви адв. Цветелина Петкова.

„Виждате, образуват се километрични опашки. Не можете инспектор от БАБХ  на 60 години да го хванете да прави проверка на камион. Нормално е да го направи за половин час“, обясни Димитров сегашното положение по границата.

„Не може да се очаква превенция на контрабандата от една фирма, в която служителите са хамали“, заяви адв. Венцислав Милушев по отношение на отговорността на държавата за превенция й.

По отношение на обвиненията за подкуп, адв. Венцислав Милушев обясни защо хронологично са лишени от логика.

„Има един слух, че всичко се изследва в тази лаборатория. В лабораторията се изследват само няколко плодове и зеленчуци: лимони, портокали, мандарини, грейпфрут, нар и чушки. Нищо друго“, категорична е адв. Цветелина Петкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук