ЕВРОСЪЮЗЪТ с половин уста ПРИЗНА: България ОТХВЪРЛЯ ЧЛЕНСТВОТО в ЕС! Влиза в СЪЮЗ с РУСИЯ и ЕВРАЗИЯ! Вижте СМАЙВАЩАТА истина!

0
1522

В един от своите безсмъртни сонети, Уилям Шекспир пише, че в Англия „истината е в служба на лъжата.“ И макар че Англия вече не е в Евросъюза, англосаксонският навик да въздигаш лъжата в ранг на истина, а истината да убиваш в море от коварство и лъжи, е останал непокътнат.

Точно това се случва и с поредния евродоклад на някой си Марк Галеоти, който представя себе си за „анализатор“. Та той се опитва да ни внуши, посредством недоказани твърдения, намеци, полуистини и откровени лъжи, че Русия си служи с американски начини и средства в политическото противоборство със САЩ. „Контролиран хаос“, „мека сила“, „медийно зомбиране“ – това, според автора, използвали руснаците, за да замъглят съзнанието на хората. Но всеки знае, че това са част от прийомите на янките, с които те си служат от време оно, в опитите да манипулират разсъдъчната способност на народите и да ги превърнат в аморфна маса, готова да изпълни всяка заповед на своя „господар“.

Например в момент, когато светът е обърнал поглед към Русия като към остров на надеждата за спасение от бруталния Запад, който само за 25 години успя да ликвидира икономиките на страните от Източна Европа…Точно в този момент иженарицаемият Марк Галеоти е тръгнал да разправя в своя „евродоклад“, че Русия вече почти не можела да разчита на „меката сила“. Тоест на способността си да влияе на народите чрез привързаност и положителен пример.

Ами че нека уважаемият Галеоти да не си държи очите така широко затворени, за да може да види истината. Да види, че през последните пет години огромна вълна от русофилия залива света. Дори в САЩ, които се считат за бастион на колективния Запад, симпатиите към Русия и нейния харизматичен лидер Владимир Путин, стигнаха дотам, че за да спечели президентските избори, на Доналд Тръмп не му трябваше никаква програма, а само непрекъснати заклинания, че ще оправи отношенията с Руската федерация и с нейния президент Путин. Толкова за твърденията, че Русия не можела да влияе на никого.

По-нататък Галеоти признава, че навсякъде в Източна Европа Русия има превъзходство. Защото хората я възприемали като пречка пред предполагаемата американска хегемония или като последен бастион на традиционните човешки ценности.

Ами, нека тогава кажем на Марк Галеоти,  че така наречената от него „предполагаема“ американска хегемония, стана причина да бъдат разрушени из основи икономиките на страните от Източна Европа. А народите им да бъдат хвърлени в пазарен хаос и откровена мизерия. Нима „анализаторът“ Галеоти ще отрече, че през последните 25 години именно Щатите управляваха света. И го хвърляха ту във войни, ту в мигрантски кризи или терористични атаки, ту в истински и убийствени за човечеството финансови кризи, като катаклизмите от 2008 г., чиито последствия се  стремим да преодолеем и досега.

А що се отнася до факта, че Русия е бастион на традиционните общочовешки ценности, то това е нещо, което признават всички сериозни политици и политолози, както в Русия, така и в Европа и САЩ. Някои от тях дори наричаха президента Владимир Путин „консерватор“, „традиционалист“, или „последният пазител“ на традиционните ценности. Истината е, че в Русия няма да видите гей-паради и възвеличаване на „нетрадиционната сексуална ориентация“. Разбира се, никой няма нищо против различните хора. Но да се въздига тяхната „различност“ в култ и норма за подражание – това в Русия никога няма да се случи.

Нека коментираме и още една „теза“ на евроанализатора Галеоти. Той заявява, че широката цел на РФ е „социалното пленяване“ на държави, които имат силни културни и исторически връзки с нея. Като под „социално пленяване“ сигурно разбира спечелване сърцата и умовете на хората. И тук той визира България, Сърбия и Македония.

Ще кажем на този евродокладчик, че ако Англия и САЩ са свързани от общ език и малко обща история от последните 150 години, то десетки пъти повече и много по-силно са свързани България и Русия. И тази връзка се крие в мъглата на десетки векове назад в нашето славянско минало. Тази връзка се крие във величавата Шипченска епопея и  кръвопролитните боеве на руснаци и българи за освобождението на България. Тази връзка съществува и в нашето социалистическо минало, когато България само за тридесетина – четиридесет години, с помощта на Съветския съюз, се превърна от изостанала в мизерия аграрна страна, в могъща икономически и политически държава. Която през 1990 г., освен другото, наброяваше и 9 милиона души.

Ето защо единствено верни са изводите на Марк Галеоти, който признава, че „България е вече в напреднал стадий на „пленяване“. С други думи България е вече загубена за Запада.

А ние пък казваме, че България се освободи от западното неоколониално робство. И пое своя път към славянските си корени, към Русия и изконните общочовешки ценности.

Тези ценности ние ще защитаваме заедно с нашата посестрима Русия. Сега и завинаги.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук