Един от двама близнаци карал колата-ковчег при ада в Пловдив

0
197

Колата, в която загинаха две момчета от ромски произход, е смачкана до неузнаваемост. Около 02:00 часа тази сутрин автомобил ударил електрически стълб. В автомобила ковчег са се возили четирима младежи.

На място е загинал 19-годишен младеж. Неговият брак близнак и още един пътник са откарани в болница, предава Трафик нюз бг.

Според информацията до тук, зад волана е бил един от двамата близнаци. На водача, който е карал без книжка, е взета кръвна проба за алкохол и наркотици. В момента се очакват резултати от проверката.

По заповед на директора на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е започнала проверка за самоличността на собственика на автомобила, който го е предоставил на неправоспособния водач. Според жители на Столипиново, шофьорът е бил в нетрезво състояние. Местни разказаха пред наш репортер, че всички пътници в Опела са живеели в един и същи вход в центъра на махалата. До късно снощи пред блока имало маса, на която местните яли и пили. По някое време момчетата станали и тръгнали с Корсата.

Никой не знае накъде били тръгнали.  Задържана е собственичката на потрошения автомобил. Вероятно обаче тя няма да остане за дълго в ареста, тъй като се оказало, че е прехвърлила возилото на бащата на близнаците преди малко повече от месец. Именно родителят дал ключовете на младия шофьор. В момента органите на реда търсят бащата на момчетата. Трупът на втората жертва – 16-годишно момче, бе изваден от река Марица по-рано днес. След удара тялото му е изхвърчало от колата и е паднало в Марица.

В момента половината ромска махала е пред блока на загиналите. Близки и познати утешават разтроените родители на жертвите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук