Една жертва взе взривът във Варна

0
253

Една жертва взе мощният взрив, разтърсил рано тази сутрин, жилищен блок във Варна, съобщи БТВ. Предполага се, че това е жена, която е била в апартамент, съседен на взривения, но самоличността ѝ все още се изяснява.

„4 деца и 7 възрастни са настанени в болница“, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Те са без опасност за живота. Той обяви, че общината ще осигури подслон на всички, които се нуждаят.

Окръжният прокурор на града Красимир Конов уточни, че от блока са евакуирани и отведени в болница 18 души, а в лечебното заведение са останали 4 жени и три деца.

Инцидентът е станал към 4 ч. сутринта в жилищна кооперация в квартал „Владислав Варненчик“. Все още не е ясно какво е причинило експлозията. Има съмнения, че в дома на 60-годишен мъж от блока, са били складирани взривни вещества. По предварителна информация, взривът не е причинен от газова бутилка.

„В момента текат мероприятия за издирването на лицето, както и на жената, с която е съжителствал“, заяви директорът на ОДМВР-Варна Даниел Пашов, цитиран от Нова телевизия.

„Към момента не можем да потвърдим информацията, че в апартамента са съхранявани взривни вещества“, добави той.

Междувременно стана ясно, че името на издирвания 60-годишен мъж е Веселин Димитров. Той е бивш полицай.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук