Ексздравен министър се тъкми за работа в Хасково

0
348

Столичното светило в кардиологията и инвазивната кардиология доц. Божидар Финков предстои да подпише договор за сътрудничество с МБАЛ-Хасково днес, съобщиха от здравното заведение.

По този повод утре от 11 часа специалистът, когото наричат пионер на инвазивната кардиология у нас, ще участва в брифинг в болницата. Идеята е той да дава методически консултации и да помага с каквото може, казаха още от местната МБАЛ. Оттам уточниха, че вероятно при следващото посещение пациентите ще имат възможност да се консултират с кардиолога, съобщава „Хасково Нет“.

Доц. Финков е основател на българската инвазивна кардиология и е националният ни консултант в тази област. През 2015-та стана лекар на годината. Отличието му беше присъдено заради дългогодишната му дейност като създател на българската инвазивна кардиология, висок морал и медицинска етика.

Специализирал е в университетската клиника във Франкфурт на Майн при известния кардиоинвазист проф. Мартин Калтенбах, както и в САЩ, Швейцария, Холандия и Чехия.

Доц. Финков е автор на над 150 научни публикации в наши и чужди издания. Той беше и министър на здравеопазването от 2001 до 2003 г./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук