ЕКСКЛУЗИВНО!Сестрата на премиера с откровена изповед – за политиката, оставката на здравния министър и… как нарича вкъщи брат си

0
2047

Той не разбира от бебета, аз не разбирам от политика, казва д-р Красимира Иванова

35 години работя като лекар. За тези години, да си призная, не съм броила здравните министри. Но не съм си позволявала да коментирам пред брат ми. Това е наше споразумение, дори негласно – той не разбира от бебета, аз не разбирам от политика. Казвал ми е, когато един-два пъти съм го питала нещо: „Не ти трябва да знаеш“. Той ме държи настрани от политиката и аз и моите близки сме изключително доволни. Моята съвест е спокойна, че в нито един момент не съм си позволила да се намесвам в каквото и да било. Това заяви пред „Събуди се…“ д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов.

Тя коментира и оставката на здравния министър проф. ген Николай Петров.

„Проф. Петров си подаде оставката, защото е човек на честта. И понеже познавам неговата чест и морал, той не би могъл да направи нещо друго. той ще защити своята чест като лекар, професионалист и човек. Мисля, че той постъпи правилно, защото от позицията на свободен човек той може наистина да се защити по правилния начин. Премиерът какво би могъл да направи? Ако не приеме оставката, ще кажат – ето той покровителства нещо, което не би трябвало да го прави… На този пост би трябвало да има смел човек. Предполагам, че той е знаел какво поема, встъпвайки на този пост. Това е атака. Предполагам, защото е нарушил нечии интереси“, коментира д-р Иванова.

На въпрос за какво разговаря с брат си, тя отговори: „Имаме си внуци. За това си говорим. Имам трима внука. По-големият – Димитър и двама  близнаци – Красимир и Борис. Родиха се на 25 октомври. Имената ги избра синът ми. Той каза: „В семейството ни има Краси и Боби, искам и в моето да има Краси и Боби. Боби наричам и брат ми, така е останало от детството“.

Д-р Иванова не скри, че е имало тежки моменти, които тя е преживявала заради брат си.

Тя не скри, че здравната реформа е обвързана с много „интереси“. „Не знам, това са неща, които са много далече от мен и аз съвсем умишлено седя встрани от тези процеси“.

Запитана дали като „каката на премиера“ е срещала коментари или специално отношение, тя отговори: „Тук в болницата сме колеги и приятели, не съм почувствала такова отношение“.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук