ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов с първи думи за ужаса на „Тракия“! Премиерът поднесе съболезнования на близките на загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

0
52282

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите при тежката катастрофа на АМ „Тракия“ край Вакарел.

В социалната мрежа „Фейсбук“ написа: „Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия“. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят.“

Борисов увери и че здравните заведения и компетентните институции са предприели всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се.

 Информационна агенция „Дейли Прес“ (www.dailypress-bg.com)

Припомняме, че МВР обяви два телефонни номера, на които хората могат да получат информация относно състоянието на пострадалите.

Номерата са:

02/982 51 54 
0889 944 260

При тежката катастрофа на АМ „Тракия“загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

По-рано днес на брифинг на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е причината за катастрофата.

Свидетели обясняват, че син автомобил е ударил автобуса отстрани при опит за изпреварване, при което шофьорът на рейса е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вече тече и проверка на фирмата „Юнион Ивкони“. Проверката разпореди лично Московски.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната прокуратура в София. Разследването се осъществява под наблюдението на дежурен прокурор и заместник на окръжния прокурор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук