Ексклузивно! Бойко Рашков ще е новият шеф на КПКОНПИ

0
120

Подготвя се и нов Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Настоящият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е вероятният бъдещ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). За рокадата по управленските върхове съобщава сайтът Афера.

Според медията, предстои и промяна в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Припомняме, че Бойко Рашков стана министър на вътрешните работи по времето на двете служебни правителства на Румен Радев, а към настоящия момента заема същата длъжност в кабинета на Кирил Петков.

От друга страна, бившият главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров от 1 март се оттегли от Антикорупционната комисия. Временно поста заема досегашният заместник – председател Антон Славчев, а Сотир Цацаров се върна в прокуратурата

Антон Славчев за втори път оглавява временно комисията. Той беше начело на антикорупционния орган и през 2019 година след скандала с терасата на тогавашния председател Пламен Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук